OpenAI, ABD ulusal güvenliği için araştırmalarda bulunacağını açıkladı: Yapay zekâ ‘nükleer’e el atıyor

Hizmet kapsamında Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’nın Microsoft ortaklığında ABD merkezli çip üreticisi Nvidia tarafından geliştirilen “Venado” süper bilgisayarında OpenAI’ın yapay zekâ modelleri üzerinde araştırmalar yürütülecek.

OpenAI CEO’su Sam Altman’ın önceki akşam açıkladığı projenin hedefleri arasında “nükleer savaş riskini azaltmak” ile “dünya çapında nükleer silah ve nükleer materyalleri güvence altına almak” bulunuyor. Geçen ay yayımladığı bir raporla ABD Savunma Bakanlığı’ndan savunma ihaleleri almak istediğini de duyuran şirket, gözetim ve izleme teknolojisi firmaları Palantir ve Anduril’in oluşturduğu bir konsorsiyuma katıldığını açıkladı. ABD Ulusal Laboratuvarları’yla yapılan anlaşmayla birlikte şirket, Beyaz Saray’la olan ortaklıklarına bir yenisini ekledi.

ULUSAL GÜVENLİK VURGUSU

Açıklamada, ABD’nin ulusal güvenliğinin altı çizilerek “Bu ortaklık, OpenAI’ın küresel jeopolitik dönüşümü yönlendirmesi için önemli fırsat” dendi. Şirket, geçen temmuzda yine Los Alamos Ulusal Laboratuvarı’yla “yapay zekâ modellerinin biyojik silah üretimini” incelemek için ortak projeye imza atmıştı.

Related Posts

Apple, o uygulama yüzünden mahkemelik oldu!

Apple kullanıcıları telefon veya tabletlerine uygulama indirebilmek için app Store‘dan yararlanıyor. App Store’da yer alan bir sahte kripto uygulaması kullanıcılar da tedirginlik yarattı ABD’de açılan toplu davada Apple’ın kullanıcı güvenliğine zarar …

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

Balkan Matematik Konferansı II, Aristoteles Üniversitesi’nde başladı

iOS 26’da çocukların güvenliği için yeni bir uygulama var

Apple’ın geçtiğimiz günlerde duyurduğu iOS 26 sürümü, çocukların yeni numaralara mesaj göndermek için ebeveynlerinin iznini almasını gerektirecek.

Ada ülkesinde sırlar aydınlatılıyor: Yüzyıllar boyunca sürmüş…

Papua Yeni Gine’de 2 bin 600 yıl öncesine kadar uzanan insan kalıntılarından elde edilen antik DNA’ların analizi, bazı toplulukların komşularıyla genetik olarak yüzyıllar boyunca hiç karışmadığını ortaya koydu. Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, 42 bireyin kemik ve dişlerinden alınan örnekleri inceledi.

Reçeteli gözlüklerin sonu geliyor: Yeni sensör ve sıvı kristal teknolojisi umutlandırdı

Gözlük sektörü yıllık yüzde 8-9 büyüme ile 190 milyar dolar seviyesindeki devasa pazarda yeni bir devrime hazırlanıyor. Finlandiya merkezli IXI, gözlük camlarında otomatik netleme yapabilen teknolojisiyle görme sorunlarını kökten çözmeyi hedefliyor …

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyabilen yazılım geliştirildi: Yüzde 91 başarı

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.