Ne avokado ne de kayısı: Bağırsak için en iyi meyve açıklandı

Ahududunun Bağırsak Sağlığı Üzerindeki Etkileri

Beslenme uzmanları ve doktorlar, lif ihtiyacını karşılamak için doğal kaynaklara yönelmenin önemine vurgu yapıyor. Bu kapsamda, lif açısından zengin olan meyveler öne çıkıyor. Gastroenterolog Will Bulsevich, ahududuyu bağırsak sağlığı açısından “1 numaralı ürün” olarak nitelendirdi.

Bir fincan ahududu yaklaşık 7 gram lif içeriyor. Ayrıca C vitamini ve polifenoller bakımından da oldukça zengin. Bu iki bileşen, vücutta antioksidan etki göstererek hücre hasarını azaltmaya yardımcı olduğu ortaya çıktı.

Diyabet ve Hassas Bağırsak İçin De Uygun

Araştırmalar, doğal şeker içermesine rağmen ahududunun tip 2 diyabet gelişme riskini düşürebileceğini ortaya koyuyor. Hali hazırda diyabet hastalığı bulunan kişilerde ise kan şekeri kontrolüne katkı sağladığı belirtildi.

Ahududu, aynı zamanda irritabl bağırsak sendromu (IBS) gibi rahatsızlıklarda şişkinlik ve karın ağrısına yol açabilen fermente edilebilir karbonhidratlar (FODMAP) bakımından düşük bir meyve olarak öne çıkıyor. Bu yönüyle hassas bağırsak yapısına sahip bireyler için de önerildi.

Uzmanlar Uyarıyor

Bağırsak sağlığına katkı sağlamak isteyenlerin, diyetlerine düzenli olarak ahududu eklemesi tavsiye ediliyor. Ancak uzmanlar, herhangi bir besin takviyesi veya değişikliğe gitmeden önce mutlaka doktora danışılması gerektiği uyarısında bulunuyor. Makalede yer alan bilgiler yalnızca bilgilendirme amacı taşıyor.

Related Posts

Uzmanı “sıcak havalar” için uyardı: Kaygı ve sinirliliğe neden olabilir!

Uzmanı “sıcak havalar” için uyardı: Kaygı ve sinirliliğe neden olabilir!

Uzmanı uyardı: Havuzdaki klor göz sağlığını tehdit edebilir

Uzmanı uyardı: Havuzdaki klor göz sağlığını tehdit edebilir

Seramik kupaki çatlaktan sızıyor! Kahve keyfi zehir olmasın, en iyi çözüm kalemlik

Porselen veya seramik ürünlerde gözle görülür çatlaklar fark ettiğinizde, bu eşyaları gıda ile temas ettirmekten kaçınmanız gerektiğini biliyor muydunuz? Çatlak kupalar, tabaklar ya da kaseler, nostaljik değerleri nedeniyle evlerimizde sıklıkla kullanılmaya devam ediyor. Ancak bu tür ürünlerin gıdalarla teması çok riskli. İşte detaylar.

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Estetik operasyonda “diş hekimi” skandalı: Bakanlık harekete geçti

Her gün acı yiyenler dikkat: Bilimsel olarak kanıtlandı

Acı yiyeceklerin kilo verme üzerindeki potansiyel etkisi, uzmanların ve araştırmacıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Pensilvanya Eyalet Üniversitesi’nden doktora sonrası araştırmacı Dr. Paige Cunningham’ın Verywell Health’e yaptığı açıklamaya göre, yiyeceklere lezzetini bozmayacak ancak acılık katacak kadar acı biber eklemek, daha az yemek yemenize yol açabilir.

Türkiye şişmanlıyor mu? 3,5 milyon kişilik ölçümden çarpıcı sonuçlar

Sağlık Bakanlığı’nın ülke genelinde hayata geçirdiği ‘İdeal Kilonu Öğren, Sağlıklı Yaşa’ kampanyasının ilk 5 haftasında ölçüm yapılan 3 milyon 572 bin 436 kişiden 2 milyon 221 bin 201 kişinin vücut kitle indeksi ‘normal’ kilo aralığının üzerinde çıktı. Ölçüm yapılanların yaklaşık yüzde 5’inin ‘zayıf’, yüzde 32’sinin ‘normal’, yüzde 35’inin fazla kilolu, yüzde 28’inin ‘obez’ aralığında olduğu; erkeklerde ‘fazla kiloluluk’, kadınlarda ise ‘obezite’ oranının fazla olduğu belirlendi.