Mark Zuckerberg’ten çalışanlarına sert uyarı: Bunu yapan çalışanını anında kovacak

Facebook, Instagram ve WhatsApp’ı bünyesinde bulunduran Meta’nın CEO’su Zuckerberg, şirket içi toplantıların sürekli olarak basına sızdırılmasından oldukça rahatsız olmuş durumda.

Meta, yeni bir iç politika ilan ederek, bilgi sızdıran çalışanlarına acımayacaklarını ve işten çıkarma uygulayacaklarını belirtti. Fakat bu açıklamanın bulunduğu resmi belgeler de sızdı ve medya tarafından yayımlandı. 

Zuckerberg: “Şeffaf Olmaya Çalıştık, Ancak Bilgiler Sürekli Sızdırıldı”

Zuckerberg, Meta’daki bilgi sızıntılarından sıkıldığını dile getirerek çalışanlara sert bir uyarı yaptı. Meta’nın Bilgi Güvenliği Başkanı Guy Rosen, yaptığı açıklamada, bilgi sızdırmanın ciddi sonuçlar doğuracağını ve şirketin “sıfır tolerans” politikası izleyeceğini vurguladı.

Zuckerberg, bir iç toplantıda şeffaf olmaya çalıştıklarını fakat söylediklerinin sürekli olarak basına sızdığını ifade ederek, bundan sonra iç toplantıların daha sınırlı olacağı bilgisini verdi.

YENİ POLİTİKA VE TARTIŞMALI KONULAR 

Son toplantılarda, şirketin çeşitlilik, eşitlik ve kapsayıcılık (DEI) projelerinde kısıtlamaya gitmeyi, nefret söylemi politikalarını değiştirmeyi ve çalışan performans değerlendirmelerine daha fazla odaklanarak bazı işten çıkarmalar yapmayı planladığı iddiaları gündeme geldi.

BİLGİ SIZINTILARINA KARŞI YENİ ÖLEMLER

Bu tür sızıntıları engellemek amacıyla Meta, şirket içindeki geleneksel soru-cevap sistemini kaldırarak, çalışanların önceden oy verebileceği bir yeni format getirdi. Artık çalışanlar, belirlenen konularda önceden soru gönderebilecek ve oylama yapabilecek, ancak doğrudan yorum yapma veya soru sorma imkanı olmayacak.

 

Related Posts

Ada ülkesinde sırlar aydınlatılıyor: Yüzyıllar boyunca sürmüş…

Papua Yeni Gine’de 2 bin 600 yıl öncesine kadar uzanan insan kalıntılarından elde edilen antik DNA’ların analizi, bazı toplulukların komşularıyla genetik olarak yüzyıllar boyunca hiç karışmadığını ortaya koydu. Max Planck Evrimsel Antropoloji Enstitüsü’nden araştırmacılar, 42 bireyin kemik ve dişlerinden alınan örnekleri inceledi.

Reçeteli gözlüklerin sonu geliyor: Yeni sensör ve sıvı kristal teknolojisi umutlandırdı

Gözlük sektörü yıllık yüzde 8-9 büyüme ile 190 milyar dolar seviyesindeki devasa pazarda yeni bir devrime hazırlanıyor. Finlandiya merkezli IXI, gözlük camlarında otomatik netleme yapabilen teknolojisiyle görme sorunlarını kökten çözmeyi hedefliyor …

Öksürük sesinden hastalık tanısı koyabilen yazılım geliştirildi: Yüzde 91 başarı

Hitit Üniversitesi’nde farklı uzmanlık alanlarından akademisyenler, öksürük sesinden 6 hastalığın yanı sıra sağlıklı öksürüğü de teşhis edebilen yapay zeka destekli yazılım geliştirdi.

Milyonların indirdiği 2.900 TL’lik oyun bedava oldu

Sony, Haziran 2025 döneminde PlayStation Plus abonelerine sunulacak yeni oyunları resmi olarak açıkladı. “Days of Play” kampanyası kapsamında duyurulan listede milyonlarca kişinin indirdiği ve aktif olarak 2.900 TL’ye satılan NBA 2K25 de yer aldı. Ayrıca ilk kez PS5 ürünlerine özel indirimler de yapılacak olması dikkat çekti.

Ölürken ne oluyor? Bilim işi çözdü

Kanada’da gerçekleştirilen çığır açan bir araştırma, canlıların ölüm anında ultra zayıf bir ışık yaydığını ortaya koyarak bilim dünyasını şaşkına çevirdi. Biyofoton olarak bilinen bu mikroskobik ışık emisyonları, yaşamın son anlarında vücudun adeta …

Evren simülasyon mu? Kütleçekimiyle uzmanların açıklamaları

İngiltere’nin Portsmouth Üniversitesi’nde görev yapan fizikçi Dr. Melvin Vopson, evrenin bir bilgisayar simülasyonu olabileceği yönündeki tartışmaları yeniden alevlendiren bir çalışma yayımladı. AIP Advances dergisinde yer alan makalesinde Vopson …