Bitcoin gaza bastı! 100 bin dolar olur mu?

Bitcoin’de soluksuz yükseliş devam ediyor. BTC 67 bin 500 dolara yaklaşarak son 1 ayın en yüksek seviyelerini gördü. Ons altın ise 2483 dolar zirvesinden sert geriledi ve haftayı 2400 dolardan tamamladı. ABD Başkan Adayı Trump tarafından “Bitcoin’in stratejik rezerv ilan edileceği” iddialarının gölgesinde bu fiyatlamalar gerçekleşirken; BTC için orta-uzun vadede 100 bin dolar hedefi tekrar konuşulmaya başlandı.

Küresel piyasalarda çok sert ve dikkat çeken fiyat hareketleri yaşanıyor. Son günlerde Bitcoin için “stratejik rezerv varlık olarak tanımlanabilir” iddiaları öne çıktı. Böylece BTC’nin, bütün dünya merkez bankalarının stratejik rezerv olarak elinde tuttuğu altına rakip olabileceği belirtiliyor. Son 1 haftadır altın ve BTC fiyatlarında da bu iddiayı destekleyen hareketler yaşanıyor.

BTC 67 BİN DOLARI GEÇTİ
5 Temmuz’da 53 bin 500 dolara kadar gerileyen ve o noktadan yukarı dönen BTC, 20 Temmuz işlemlerinde 66 bin 750 dolara yakın seyrediyor. BTC dünkü işlemlerde de en yüksek 67 bin 500 doları test ederek son 1 ayın da en yüksek noktalarına ulaştı.

FİYATLARDA TRUMP FAKTÖRÜ
ABD’de Başkanlık seçimleri öncesinde büyük avantaj yakalayan Donald Trump, gelecek hafta bir kripto para konferansına katılacak. ABD’yi Bitcoin üssü yapmak isteyen Trump’ın, bu konferansta, BTC’yi stratejik rezerv varlık olarak tanımlayabileceği belirtiliyor. BTC, bu beklentiden aldığı destekle yükselmeye devam ediyor.

BTC 100 BİN $ OLUR MU?
Stratejik rezerv varlıklar, belli oranlarda ülkelerin merkez bankaları tarafından alınıyor ve saklanıyor. BTC’nin böyle bir konuma gelmesi; itibar ve talep artışını beraberinde getirecek. Bazı kripto analistleri, bu beklentinin gerçekleşmesi halinde, BTC’de de orta ve uzun vadede 100 bin dolara varabilecek yükselişe imza atabileceğini öne sürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir