Bir açık müze; tarihi Cidde!

Cidde’nin sahip olduğu harika sahil ve kumsallara, uluslararası niteliklere sahip ticari pazarlara, konukseverlik, misafirperverlik ve konukseverlik ile öne çıkan gelenek ve göreneklerine ek olarak, Cidde’nin en belirgin özelliklerinden biri de tarihi ve miras yüzüdür.

UNESCO tarafından Dünya Mirası Alanlarına dahil edilen tarihi bölge

Cidde, “Suudi Yazı” kampanyasıyla aynı zamana denk gelen, özellikle Türkiye’den gelen özel bir turist ve ziyaretçi yoğunluğuna tanık oluyor. Suudi Turizm Otoritesi tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında “Uzağa Gitme” sloganıyla başlatılan, geniş bir yelpazede farklı turizm paketleri ve ürünleri sunan; Krallık’taki yaz destinasyonlarının çeşitliliğini ve içerdikleri kaliteli aktivite ve etkinlikleri yurtiçinden ve yurtdışından ziyaretçi çekmek için vurgulamak.

Tarihi Cidde bölgesini gezmek, binaların benzersiz bir mimari tarza sahip olduğu ve aynı zamanda bir dizi eski dükkânı da içeren açık bir kültür müzesinde dolaşmaya benzeyen benzersiz bir turistik ve kültürel deneyimdir; Halkının (ülke) olarak bildiği tarihi Cidde bölgesindeki pek çok çarşısıyla ünlü, tütsü ve baharat kokularının çıktığı, bu da orada dolaşmayı özel bir koku ve ayırt edici bir parlaklık haline getiriyor.

Tarihi Cidde, eski Cidde Duvarı’nın kalıntıları ve Mekke Kapısı gibi birçok anıt ve arkeolojik ve tarihi bina ile doludur. Ayrıca bir dizi tarihi camiye sahiptir. Othman bin Affan Camii, Al-Shafi’i Camii, Akash Camii, El-Başa Camii, El-Mimar Camii ve El-Hanefi Camii gibi benzersiz mimari tarzlara sahip bir dizi evin yanı sıra; Kral Abdülaziz’in Hicaz halkından biat ettiği, Cidde şehrinin en eski mimari şaheseri sayılan Nasıf Evi, eski Hicazi binası ve cephesiyle Matbouli Evi Müzesi gibi. zarif ahşap hamaşinler, Baashen Evi, Jamjoom Evi, Zahed Evi ve Banaja Evi ile dekore edilmiştir.

Cidde, yıl boyunca turistler için en çekici Suudi destinasyonlarından biridir. Ilıman bir iklime, plajlara ve lüks turizm merkezlerine sahip olduğu göz önüne alındığında, özellikle Krallığı ziyaret ettikten sonra her zamankinden daha kolay ve kolay hale geldi. Krallığı ziyaret etmek için çeşitli vize türlerinin bulunmasından sonra; Bunlar: turist vizesi, umre vizesi ve transit vize; Aile ve arkadaş vizesine ek olarak nihai varış noktasına ulaşmadan önce 96 saat süreyle Krallık’ta durmaya izin veren Krallık, Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinde ikamet edenlere belirli meslekler gerektirmeden elektronik vizeyi de sağladı ve Amerika Birleşik Devletleri, Birleşik Krallık ve Avrupa Birliği ülkeleri vatandaşları ve mukimleri ile ABD, İngiltere ve Schengen vizesi sahiplerinin varışta vize almasını da mümkün kıldı.

Krallığa gelmek isteyenler, temel bilgileri girdikten sonra mevcut vizeleri öğrenmek için “Saudi Spirit” platformundaki vize web sitesini ziyaret edebilirler.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir