Arda Turan’dan flaş açıklamalar: Türkiye’de futbolu değiştireceğim

Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, The Athletic’e açıklamalarda bulundu. Turan, Eyüpspor’un Türkiye’de futbolu değiştireceğini söyledi. Fenerbahçe’den teklif gelmesi durumunda ne yapılacağı sorulan Turan, “Klişe gelebilir ama ben burada mutluyum” şeklinde cevap verdi.

“Zeki bir oyuncuydum”

“Teknik direktör Arda, oyuncu Arda ile nasıl anlaşırdı?” sorusunda Arda Turan, “Çok kolay olurdu. Zeki bir oyuncuydum. İletişime açık, oyun taktiklerine her zaman açıktım. Biraz agresif olmam benim için dezavantaj ama teknik direktör olarak durumu idare etmem gerekseydi yapabilirdim. Daha dikkatli ve sakin olabilirdim ama Arda o Arda değil artık. Agresifliği benden çıkarırsanız oyun tarzımı kaybederim. Sevdiğiniz oyuncuyu değiştirmeye çalışırsanız artık onu sevmiyorsunuz demektir. Oyuncuyken çok fazla baskı hissetmedim. Yeteneklerime çok güveniyordum.”

“Bir tarafta Messi, diğer tarafta Ronaldo”

“Leicester’ın Premier Lig’i kazanması, Bursaspor’un Süper Lig’i kazanmasına saygı duyuyorum. Ama Atletico Madrid ile yaşadığımız şampiyonluklar spor tarihinin en zoruydu. Belki de tarihin en iyi Barcelona ve Real Madrid’ine karşı savaştık. Bir tarafta Messi, diğer tarafta Ronaldo. İmkansızdı. Maçtan sonra duş alınca Real’in 2-0 maçı kazandığını görmek hayallerinizi yıkıyor. Her sabah yeniden hayal etmeniz lazım.”

“Yeni futbol tarzı uygulamak istedim”

“Amacım sadece teknik direktör olmak değil. Futbol tarzını değiştirmek istedim. Teknik direktör olmaktan daha fazlası. Yeni futbol tarzı uygulamak istedim. Yardımcı antrenör olmak istemedim. Bir takım almak ve onu şekillendirmek istedim. Benim ve takımım üzerinde her zaman baskı oldu. Kariyerim nedeniyle bana olacak baskısıyı en aza indirmeye çalıştım. Sahaya odaklandım ve baskıları azalttım.”

“Asıl iş şimdi başlıyor”

“Süper Lig’e yükseldik. Ama asıl iş şimdi başlıyor. Tek mutluluğum oyunla kulüp içini nasıl değiştirdiğimizi insanlara gösterdik. Uzun vadede stratejilerimi uygulamaya çalışacağım. Avrupa kupalarına katılabilecek bir takım yapmak istiyorum. Manchester City gibi oynayabilecek takım kurmak istiyorum. Türkiye’deki teknik direktörlerin oyuna odaklandıklarında büyük işler başarabileceğini göstermek istiyorum.”

“Roma’da ikinci adam olmaktansa köyümün lideriyim”

Fenerbahçe’den olası bir teklif gelmesine dair soruya Arda Turan, “Yalan söylemeye gerek yok. Bu şekilde devam edersem, böyle bir durumla karşılaşacağım kesin. Önemli olan o fırsatlar geldiğinde hazır olmak. Klişe gelebilir ama ben burada mutluyum. Roma’da ikinci adam olmaktansa köyümün lideriyim” cevabını verdi.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir