ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

ABD ve Çin, Ticaret Gerilimini Azaltmak İçin İsviçre’de Görüşecek

ABD ve Çin, son dönemde artan ticaret gerilimini azaltmak için İsviçre’de üst düzey görüşmelere başlıyor. Nisan ayında ABD Başkanı Donald Trump’ın Çin mallarına uyguladığı yüksek gümrük vergilerinin ardından gerçekleşecek olan bu görüşmeler, iki ülke arasındaki ilk resmi yüz yüze temas olacak.

Hazine Bakanı Scott Bessent ve Ticaret Temsilcisi Jamieson Greer liderliğindeki ABD heyeti ile, Çin tarafını Ekonomik İlişkilerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı He Lifeng temsil edecek.

Görüşmelerin odak noktası, uygulanan yüksek gümrük tarifelerinin azaltılması ve ticaret ilişkilerinin dengelenmesi olacak. ABD’nin somut ve adil öneriler sunması gerektiğine dikkat çeken Çin Dışişleri Bakanlığı, görüşmelerin ABD’nin talebiyle gerçekleşeceğini belirtti.

Analistler, dünyanın en büyük iki ekonomisi olan Çin ve ABD arasındaki bu görüşmelerin ticaret gerilimlerini hafifletebileceğini ve riskli varlıklara alımlar getirebileceğini belirtti.

“Trump’ın Tarife Politikası Küresel Büyümeyi Olumsuz Etkiliyor”

ABD Başkanı Trump’ın aldığı kararların küresel ticaret düzenine zarar verdiğini ifade eden uzmanlar, Çin ve ABD arasındaki gümrük savaşlarının ekonomik büyümeyi olumsuz etkilediğini belirtiyor.

Çin ekonomisinin büyüme rakamlarına değinen uzmanlar, Trump’ın uyguladığı tarifelerin Çin ekonomisine zarar verebileceğini dile getiriyor. Ancak, tarife savaşlarının kısa sürede sona ermesinin beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor.

ABD ve Çin arasındaki ticaret görüşmeleri, küresel ekonomi açısından önemli bir adım olabilir. Her iki ülkenin çıkarlarını göz önünde bulundurarak, uzlaşmanın önemli olduğu belirtiliyor. Tarife savaşlarının sona ermesi ise uzun bir süreç gerektirebilir.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …

SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, emeklilik sistemi üzerindeki suiistimallere karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Hileli yollarla emekli olanların maaşları iptal ediliyor ve gerekli hukuki süreçler başlatılıyor. Yetkililer, yurttaşları kurallara uygun hareket etmeleri konusunda uyarıyor.