Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar’dan Yeni Proje Açıklamaları

“Kaya Gazı Üretimine Yönelik Yeni Projeler Başlıyor”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, katıldığı televizyon programında yaptığı açıklamalarda, kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesinin planlandığını belirtti. Bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetinin gerçekleştirilmesinin hedeflendiğini dile getiren Bakan Bayraktar, Türkiye için büyük öneme sahip bir çalışma olacağını ve başarılı olmaları durumunda oyun değiştirici bir etki yaratacağını vurguladı.

‘Sismik Çalışmalar Netice Vermedi’

Son dönemde Oruç Reis gemisinin Somali’de petrol bulduğuna dair çıkan iddialara ilişkin konuşan Bakan Bayraktar, sismik çalışmaların henüz netice vermediği ve bu sebeple somut bir açıklama yapmanın söz konusu olmadığını açıkladı. Ayrıca, İrak-Türkiye petrol boru hattının 19 aydır akış olmadığını belirten Bakan Bayraktar, Kalkınma Yolu Projesi’nin önemine vurgu yaparak, enerjinin bölgedeki rolüne dikkat çekti.

‘Suriye’ye Kilis’ten Doğal Gaz İhracatı Başlıyor’

Bakan Bayraktar, Suriye’ye doğal gaz ihracatı çalışmalarıyla ilgili olarak yapılan planlar hakkında bilgi verdi. Önümüzdeki 3 ay içinde Kilis’ten Suriye’ye doğal gaz gönderilerek, bu gazın Halep’teki doğal gaz santralinde elektrik üretiminde kullanılacağını belirtti. Ayrıca, Avrupa’da yaşanan elektrik kesintilerine de değinen Bakan Bayraktar, enerji üretiminde dengenin önemine vurgu yaptı.

‘Gabar ve Diyarbakır’da Yeni Arama Faaliyetleri’

Bakan Bayraktar, Gabar’da günlük 81 bin varil petrol üretildiğini ve bu rakamın artış gösterdiğini belirtti. Ayrıca, Diyarbakır’da 4 saha için ortaklıklar yapıldığını ve yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle petrol ve gaz üretimi çalışmalarının hız kazandığını ifade etti. Bakan Bayraktar, gelecek dönemde Türkiye’nin enerji üretiminde beklenen büyük adımları atacaklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, emeklilik sistemi üzerindeki suiistimallere karşı denetimlerini sıkılaştırdı. Hileli yollarla emekli olanların maaşları iptal ediliyor ve gerekli hukuki süreçler başlatılıyor. Yetkililer, yurttaşları kurallara uygun hareket etmeleri konusunda uyarıyor.