SGK uzmanından kademeli emeklilik açıklaması: ‘Hükümetin oyları çok düşerse…’

SGK, Sahte Emekliliklere Karşı Yeni Önlemler Alıyor

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), son zamanlarda artan sahte emeklilik vakaları ile mücadele etmek amacıyla yeni tedbirler almaya başladı. Hileli boşanmalar ya da sahte sigortalılık usulleri ile emekli olan bireylerin tespit edilmesi durumunda, emeklilik hakları iptal ediliyor. Ayrıca, emekli maaşı almaya devam eden kişilerden, SGK tarafından yapılan usulsüzlük tespiti sonucunda ödenen maaşlar geri isteniyor.

SGK, sahte emekli olan bireylerden yapılan ödemeleri 10 yıl geriye dönük olarak ve faiziyle birlikte geri talep ediyor. Öte yandan, usulsüz faaliyetler nedeniyle SGK, savcılığa suç duyurusunda bulunma yoluna da gitmektedir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, katıldığı bir televizyon programında sahte emeklilik konusunda açıklamalarda bulundu. Işıkhan, “Geçen yıl 1 milyona yakın risk analizine dayalı denetim gerçekleştirdiklerini” belirterek, “Sadece hileli boşanmalar üzerinden yapılan incelemelerde 9 bin sahte boşanma yoluyla yetim aylığı alındığı tespit edildi. 7 bin 400’ü ile ilgili ödenen rakamların faiziyle geri alınması için işlem başlattık ve savcılığa suç duyurusunda bulunduk” dedi.

Kademeli Emeklilik Gündemde Mi?

EYT düzenlemesinden sonra birçok vatandaşın beklentisi kademeli emekliliğe doğru yönelmiş durumda. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konu hakkında değerlendirmelerde bulundu. Erdursun, “Şu anda AK Parti EYT yasasını çıkardığına pişman. EYT çıkmamış olsaydı Türkiye’de sosyal patlamalar yaşanabilirdi. AK Parti pişman oldu. Kademeli emeklilik bekleyenler için zor bir süreç” ifadelerini kullandı.

Kademeli Emeklilik İhtimali Üzerine Erdursun’un Değerlendirmeleri

“Kademeli emeklilikle ilgili 2025-2027 yılları arasında herhangi bir gelişme beklemiyorum. Seçime yaklaşırken hükümetin oyları düşerse ve panik olursa belki bazı adımlar atılabilir. Ancak kısa vadede kademeli emeklilik konusunda umutlu değilim. Hükümet şu anda kıt olan kaynaklarını kullanarak böyle bir politika uygulamaz” diye ekledi Erdursun.

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …