ATO Başkanı TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na destek verdi ve “kayıt dışı ekonomiyi” eleştirdi

Yüksek Dolaylı Vergiler İşletmeleri Zayıflatıyor, Diyor ATO Başkanı Gürsel Baran

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu‘nun OSB’lerde vergi denetiminin artırılmasına yönelik eleştirilerine destek verdi.

Ekonomim Gazetesi’nin haberine göre, ATO Başkanı Gürsel Baran vergi incelemelerinin kayıtlı mükelleflere yapıldığını vurguladı.

“Vergi Reformu Şart”

Baran, vergi reformunun acilen hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yüksek dolaylı vergi oranları, işletmelerimizin rekabet gücünü zayıflatıyor. KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergilerin payının yüksek olması, vergi adaletini de olumsuz etkiliyor” dedi.

Kayıt dışı ekonominin ciddi bir sorun olduğuna dikkat çeken Baran, “Kayıt dışı ekonomi, ülkenin gelişimine engel oluyor. Kayıtlı işletmeler, kayıt dışı işletmelerle rekabet etmek zorunda kalıyorlar. Kayıt dışı ekonomiye ulaşılamadığı için haksız rekabete neden oluyor” şeklinde konuştu.

Vergi sisteminin basitleştirilmesi gerektiğini belirten Baran, tek oranlı bir yapıya geçilmesinin ve gelir dağılımında adaletin sağlanmasının hem mükelleflere kolaylık sağlayacağını hem de devlet gelirlerini artıracağını dile getirdi.

“Aflar Vergi Uyumunu Zayıflatıyor”

Baran, “Aflar ve yapılandırmalar maalesef vergiye uyumu azaltıyor. ‘Zaten affedecekler’ beklentisi, vergi ödemelerini etkiliyor ve moral bozuyor. Vergi ödemek bir vatandaşlık göreviyse, af beklentisiyle ilişkilendirilmemeli ve işletmelerle uyum içinde olacak bir yapıya sahip olmalıdır” şeklinde konuştu.

Haberin Tamamı İçin Buraya Tıklayın!

Related Posts

Kira sözleşmelerinde yeni dönem: Emlakçılar da dahil edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın başlattığı dijital kira sözleşmesi çalışmasında ikinci aşamaya geçildi. Kasım 2024’te tamamlanan ilk fazda, taşınmaz sahibi bireyler e-Devlet üzerinden dijital kira sözleşmeleri oluşturabiliyordu. Yeni düzenlemeyle …

Resmen başladı: Kira sözleşmelerinde yeni dönem

Hazine ve Maliye Bakanlığı, tarafından emlakta denetimi sağlamak ve sahte ilanların önüne geçmek üzere, e-Devlet’ten bildirim zorunluluğuna ilişkin düzenleme resmen başladı. Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden yapılmasına yönelik …

Türkiye’de hava yoluyla seyahat eden yolcu sayısı 64,2 milyonu aştı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’de nisanda 19 milyon 74 bin 321 yolcunun hava yoluyla seyahat ettiğini belirterek, “Ocak-nisan döneminde direkt transit yolcularla birlikte 64 milyon 250 bin 267 yolcuya hizmet verildi.” açıklamasında bulundu.

Geçen yıl 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, “2024 yılında 710 bin Yunan vatandaşı Türkiye’yi ziyaret etti. Buna karşılık yaklaşık 1,5 milyon Türk vatandaşı Yunanistan’a seyahat etti.” dedi.

ABD-Çin müzakereleri küresel ticaret için önemli bir fırsat olabilir

Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Rahmi İncekara, “Çin ile ABD’nin yeniden ‘diplomasi’ demesi oldukça önemli bir gelişme ancak zaman alacak bir süreç olacak.” dedi.

Türkiye Diyarbakır’da kaya gazı üretimine başlıyor

“Kayaların içine sıkışmış petrol ve gazın yatay sondaj ve çatlatma yöntemiyle üretilmesi anlamına geliyor. Hedef, bu yıl içinde ilk sondaj faaliyetini gerçekleştirebilmek. Başarılı olursak Türkiye için oyun değiştirici etkisi olan bir çalışma olacak …