Merkel’le çekildiği ikonik ‘selfie’ ardından ilk kez konuşan Suriyeli Modamani: Karşılaşsam onu hayal kırıklığına uğratmadığımı söylemek isterdim

Angela Merkel ile İkinci Kez Konuşan Suriyeli Mülteci Anas Modamani: “Hayatım Değişti”

T24 Dış Haberler

2015 yılında Berlin’de Almanya Başbakanı Angela Merkel ile çekilen ikonik fotoğraf, o dönemde 18 yaşındaki Suriyeli mülteci Anas Modamani için büyük bir dönüm noktasıydı. Modamani, yıllar sonra, Beşar Esad yönetiminin devrilmesinden sonra bu fotoğrafı ve yaşadıklarını anlattı.

Anas Modamani, Suriyeli mültecilerin Almanya’ya kabul edilmesinin arkasında olan Merkel’le tanıştığında kim olduğunu bilmediğini belirtti. Modamani, “Kim olduğumuzu, nasıl olduğumuzu görmek isteyen biri olduğunu düşündüm” dedi ve Merkel’e selfie teklif etti. Ardından Modamani, o anları şöyle anlattı:

“Ona dedim ki: ‘Hadi bir fotoğraf çekilelim’. Bir saniye sonra insanlar haykırıyordu: ‘Anne Merkel’… Ancak daha sonra kim olduğunu öğrendim: Almanya’nın sınırlarını kapatmak yerine Suriye’den gelen mültecileri içeri alma yönündeki tarihî kararın arkasındaki kadın.”


Angela Merkel ve Anas Modamani

Şu anda 27 yaşında olan Modamani, o fotoğrafın sahip olduğu gücü hiç hayal edemeyeceğini belirtti. Fotoğraf, Merkel’in Freedom isimli otobiyografisinde yer aldıktan sonra Modamani, birçok mesaj aldığını ve tarihin bir parçası olmanın keyfini sürdüğünü ifade etti.

Merkel’in Modamani’nin telefonuna gülümseyerek baktığı ve kolunu omzuna koyduğu o anın etkisi Modamani için inanılmazdı. Modamani, Almanya’da video yapımcısı olarak çalışıyor ve Suriye’deki ailesi için artık endişelenmediğini, iki ‘Heimaten’e sahip olmanın tadını çıkardığını söyledi.

Bir aşırı sağcı partinin Suriyelilerin geri dönmesi için bastırmasının kendisini şoke ettiğini belirten Modamani, fotoğrafın aşırı sağcılar tarafından kötü amaçlarla kullanılmasından ve dezenformasyon kampanyalarına alet edilmesinden de bahsetti. Modamani, hayatının o dönemde çok zor geçtiğini ve sosyal medyada yalanlarla mücadele etmek zorunda kaldığını dile getirdi.

Modamani, şubat ayında Ukraynalı sevgilisi Anna ile birlikte Suriye’ye döneceklerini ve ailesini ziyaret edeceğini söyledi. Modamani, Berlin’in kendisi için önemli bir ev olmaya devam edeceğini ve başarıyla kullandığı şansı Merkel’e hayal kırıklığına uğratmadığını gösterdiğini belirtti.

Related Posts

Ahmet Türk “umut hakkı” için konuştu

DEM Parti İmralı Heyeti’nde yer alan Ahmet Türk, terörsitbaşı Abdullah Öcalan için konuşulan “umut hakkı” iddialarına yanıt verdi. Türk, umut hakkı ile ilgili sorulara “Onu şu anda tartışmanın bir anlamı yok” karşılığını verdi.

CHP’li Başkan: Öcalan’ın mektubu okunuyor, ben hapiste tutuluyorum

Tutuklu bulunma gerekçesine tepki gösteren CHP’li Ahmet Özer, “Öcalan’ın mektubu yüzlerce basın mensubu önünde okunuyor. Bahçeli bu görüşleri çok değerli buluyor. Ben ise sırf 11 yıl önce adım İmralı görüşmelerinde geçti diye hapiste tutuluyorum. Bu ne yaman çelişki?” diye konuştu.

Sapanca Gölü’nde hareketli dakikalar: Pedallı kanoyla alabora olan 3 kişi kurtarıldı

Sapanca Gölü’nde yunus diye tabir edilen pedallı kanoları alabora olması sonucu boğulma tehlikesi geçiren 3 kişi kurtarıldı.

İsrail basını, Trump yönetiminin Hamas ile ateşkes için Netanyahu’ya baskı yaptığını öne sürdü

Tel Aviv merkezli Haaretz gazetesi, ABD yönetiminin İsrail yönetimine Gazze’de ateşkes için baskı yaptığını iddia etti. Gazete, ismini açıklamadığı bir kaynağa dayanarak, Başkan Trump’ın Mayıs ayında planlanan Orta Doğu ziyareti öncesinde Hamas’la ateşkes anlaşması sağlanması için diplomatik girişimlerin yoğunlaştığını belirtti.

16 yaşındaki Zeynep kamyonetten atladı, tankerin altında can verdi

Mersin’in Tarsus ilçesinde seyir halindeki kamyonetten bilinmeyen nedenle atlayan 16 yaşındaki Zeynep Y., tankerin çarpması sonucu yaşamını yitirdi.

ABD’deki Türk göçmenler için önüne geleni ardına koymadı: Korkunç kazada yaşamını yitirdi

Nebraska’da geçirdiği kazada hayatını kaybeden Sergen Taş, yaşamını yitirdi. Türk göçmenlerin bir neferei olan Taş, ailesine destek olmak için geldiği ABD’de hem çalışıyor hem de ihtiyaç sahiplerine yardım ediyordu. Taş’ın ölümü, ailesi ve Türk göçmenleri yasa boğdu.